Ganjaran Hadiah Dan Wang Tunai Untuk Anda.

Dapatkan hadiah-hadiah menarik & wang tunai di sini. Daftar Segera. Berbaloi! [Klik Di Sini]

Berminat nak dapatkan Galaxy W
? [KLIK DI SINI]

Anda ingin peluang memenangi MPV? [KLIK DI SINI]


Followers

Benarkah sokongan terhadap UMNO Perlis semakin berkurangan?

Mudah.my Anti Islam? Kalau Betul, Elok Kita Boikot Ja..


Tadi waktu aku ronda-ronda di blog rakan seperjuagan Anak Seberang, ada terlihat satu artikel pasal website mudah.my. Sapa² yang selalu jual beli barang secara online ni mesti tahu website mudah.my. Website yang paling popular jual beli barang. Dan sudah tentu yang banyak bagi sokongan kat website ni adalah orang islam kita sendiri.

KLIK UNTUK BESARKAN GAMBAR

Dari apa yang aku lihat pada blog tersebut, rakan kepada Anak Seberang nak mengiklankan barang yang hendak dia jual, tapi apa yang mendukacitakan, bila nak submit ja iklan tu, ada satu perkataan dilarang. Pelik gak, awat pula perkataan tu di larang? Adakah boleh menyakitkan hati sapa² yang baca? mudah.my ni anti islam ka hape? mudah.my ni pun dah nak bawa isu perkauman juga. Elok sekat ja orang islam yang guna website tu, kalau dah takut sangat orang islam bagi salam dalam website tu.

Depa tak fikir ka, agama rasmi di Malaysia ni agama Islam, susah sangat ka kalau nak hormat agama orang lain? Baik kita ramai-ramai boikot ja mudah.my ni. Sebenarnya kita sendiri yang bagi sokongan dan keuntungan pada mereka. Kalau kita tak sokong, tak da la mereka nak boleh hidup. 

* Kalau lah betul depa nak menghina agama kita, elok sangat kita boikot aja.


~ MOHON SEBARKAN ~

9 comments:

  1. sy dh try buat mcm tu. mmg tak boleh. hurm. elok benar boikot aja..

    ReplyDelete
  2. mungkin sbb perkataan assalamualaikum...
    ASS tu bermksd punggong....mungkin jgk disebabkan itu...

    ReplyDelete
  3. dah try.. xboleh jugak

    ReplyDelete
  4. sebab ada "ass" tu yg tak lepas tu

    ReplyDelete
  5. Bukan sebab "ASS" cuba check dulu. Sebab saya letak ASS boleh aja. Letak "assalamualaiku" pun boleh. Tapi bila letak ayat penuh "assalamualaikum" terus jadi forbidden.

    ReplyDelete
  6. Boleh promote barang di www.mysimplifieds.com sebagai alternatif :D

    ReplyDelete
  7. kita bako je.. sensitif btol aku kalo sabit ngan agama nih.. :)

    ReplyDelete
  8. SALAH FAHAM TU. BETUL SAPA YG CAKAP PASAL 'ASS'. DIA TANGKAP PADA FRASA YG BERBAUR. BUKAN KAT UCAPAN ASSALAMMUALAIKUM TU. SAYA DA WAT, SAYA TAU LA. DALAM AYAT SAYA ADA PERKATAAN 'KEJAYAAN'. DIA DETECT 'KEJA', X BOLE GAK. X CAYA, CUBA TUAN2 TRY AD DAN LETAK PERKATAAN 'KEJAYAAN'.KONPOM X BLE BLA

    ReplyDelete
  9. Bukan itu aje,list barangan yang tak boleh iklan terlampaulah panjang dan tak masuk akal setengah-setengah tu. Sila baca artikel ini.

    http://www.iklanlahpercuma.com/2013/05/03/boikot-iklan-di-mudah/

    ReplyDelete

Setelah membaca artikel di atas, tinggallah sedikit komen, supaya kita dapat berbincang mengenai isu tersebut dan berikan komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.

* Gunakan nama sebenar atau nama panggilan anda.

* Elakkan dari mengunakkan nama Anonymous.
* Jika anda tidak tahu cara mengunakkan nama anda, ikut langkah berikut :

- Klik pada kotak di sebelah 'Comment as'
- Klick pada 'Name/URL' selepas tu isi nama anda, URL jika ada sahaja.
- Kemudian klik pada 'Continue' dan anda boleh terus menulis komen.

* Sila guna bahasa yang sopan dan berhemah ketika menulis komen.
* Hindari drpd menyentuh tentang sensitiviti individu, agama & perkauman.
* Segala komen yang ditulis atas tanggungjawab dan risiko anda sendiri.


- HARAP MAKLUM -