Ganjaran Hadiah Dan Wang Tunai Untuk Anda.

Dapatkan hadiah-hadiah menarik & wang tunai di sini. Daftar Segera. Berbaloi! [Klik Di Sini]

Berminat nak dapatkan Galaxy W
? [KLIK DI SINI]

Anda ingin peluang memenangi MPV? [KLIK DI SINI]


Followers

Benarkah sokongan terhadap UMNO Perlis semakin berkurangan?

MISTERI : Minyak Masak Gagal Dikesan Sekitar Perlis.


Minyak Ohh Minyak. Tadi ada seorang kawan beritahu, hari ni dia terpaksa melawat kedai-kedai di sekitar Kangar. Hampir 11 buah kedai dia melawat. Hajat utama lawatan dia, sebenarnya nak mencari minyak masak. Dari satu kedai ke satu kedai dia mencari, tak juga jumpa. Pelik juga. Orang Perlis sekarang ni masak pakai planta ka?

Pusing punya pusing, akhirnya jumpa juga minyak masak yang dicari. Itu pun setelah 11 kedai dikunjunginya. Tapi yang ada pun minyak Sri Murni dalam botol. Yang dalam paket, nampak raga kosong saja. Pi mana habis minyak masak ni? Memang tak ada? Atau kena sorok? Sapa harus dipersalahkan? Kita salahkan kerajaan, kerajaan salahkan pemborong, pemborong salahkan pengilang, pengilang salahkan kerajaan sebab kenakan cukai yang tinggi. Habis tu, sapa yang harus dipersalahkan?

* Jadilah macam lagu bangau oh bangau...

2 comments:

  1. Pihak berwajib ambil lah tindakan. Tunggu apa lagi!!!

    ReplyDelete
  2. Selamatkan MalaysiaDecember 28, 2010 at 5:46 AM

    Petanda harga minyak masak akan naik. Bekalan minyak mungkin disorok peruncit @ pemborong. Ini adalah mainan politik kerajaan dan pengilang. Harga barangan akan dinaikkan sebelum PRU 13. Dan kerajaan akan menurunkan harga sebelum PRU 13, dan ini konon2nya seperti kerajaan prihatin dgn permasalahan rakyat. Hakikat sebenarnya ialah untuk memancing undi. Seperti pemberian rebat petrol.

    ReplyDelete

Setelah membaca artikel di atas, tinggallah sedikit komen, supaya kita dapat berbincang mengenai isu tersebut dan berikan komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.

* Gunakan nama sebenar atau nama panggilan anda.

* Elakkan dari mengunakkan nama Anonymous.
* Jika anda tidak tahu cara mengunakkan nama anda, ikut langkah berikut :

- Klik pada kotak di sebelah 'Comment as'
- Klick pada 'Name/URL' selepas tu isi nama anda, URL jika ada sahaja.
- Kemudian klik pada 'Continue' dan anda boleh terus menulis komen.

* Sila guna bahasa yang sopan dan berhemah ketika menulis komen.
* Hindari drpd menyentuh tentang sensitiviti individu, agama & perkauman.
* Segala komen yang ditulis atas tanggungjawab dan risiko anda sendiri.


- HARAP MAKLUM -