Ganjaran Hadiah Dan Wang Tunai Untuk Anda.

Dapatkan hadiah-hadiah menarik & wang tunai di sini. Daftar Segera. Berbaloi! [Klik Di Sini]

Berminat nak dapatkan Galaxy W
? [KLIK DI SINI]

Anda ingin peluang memenangi MPV? [KLIK DI SINI]


Followers

Benarkah sokongan terhadap UMNO Perlis semakin berkurangan?

MB Perlis Tidak Lagi Dihormati. Seharusnya Ditukar Ganti Segera.Sidang DUN Perlis 16 Disember 2010
Kredibiliti Md Isa Sabu tercalar dengan pelbagai soalan dan permasalahan yg timbul dalam jentera kerajaan negeri Perlis. Speaker Dewan Undangan Negeri Dato' Yazid Mat memberi amaran kepada MD Isa agar mengambil tindakan segera kepada SUK kerana enggkar dgn arahan dr Md Isa sendiri untuk mengambil tindakan kepada pegawai beliau. SUK Perlis tidak mengendahkan arahan lisan dan memo dari Md Isa Sabu kepada beliau. Hal ini sudah berlarutan selama 3 bulan dan pegawai tersebut masih lagi bertugas dan tiada sebarang tindakan diambil akibat dari sikap yg tidak baik ditunjukkan oleh pegawai berkenaan.

Dato' Yazid Mat juga menegaskan bahawa SUK dan pegawai terlibat tidak sepatutnya menjawat jawatan di pentadbiran negeri kerana tidak menghormati arahan dari Menteri Besar mereka.
Ini menunjukan bahawa Md Isa tidak lagi dihormati sedangkan beliau merupakan menjawat jawatan tertinggi di dalam pemerintahan kerajaan negeri Perlis. Ternyata jelas mereka terbabit mengingkari arahan dan amaran dari beliau. Dengan kata lain bersikap "kurang ajar".

Sementara itu, ADUN Santan Sabry Ahmad seoalah-olah membuka pekung di dada dengan soalan yang ditujukan kepada Dato' Seri Shahidan Kassim (DSSK). Beliau bertanyakan kenapa DSSK tidak memberi bantuan kepada mangsa banjir di Santan. Sedangkan seluruh rakyat di Perlis tahu semua kawasan telah dilawati dan diberi bantuan oleh DSSK. Persoalan ini sebenarnya menjerat Sabry sendiri. Kenapa beliau mengharapkan ADUN Tambun Tulang (DSSK) untuk memberi bantuan kepada mangsa banjir di Santan. sedangkan Santan adalah kawasan beliau. Berdasarkan maklumat yg diperolehi, Sabry yg juga ADUN Santan tidak secara menyeluruh melawati mangsa-mangsa banjir di kawasannya sendiri.

3 comments:

 1. bila dah masing-masing ingatkan jawatan melebihi yg lain, maka bergaduh dan benci membenci,bermusuhan. ini kerana wang dan pangkat. dalam hati penuh dgn iri hati, dengki, sakit hati, dan pelbagai busuk hati. dalam kapla dan jiwa tiada agama dan bangsa serta negara. asyik ingatkan harta sahaja. pemimpin yang sakit dan perlu dijauhi.

  ReplyDelete
 2. Seperti kata Tun Dr Mahathir, don't overstay your welcome.

  Berhentilah sebelum dibenci.

  ReplyDelete
 3. inilah sikap org kita bila ada org bercakap, asal tua, trus percaya walau arahan siapa sekalipun jika tiada asas dan atas dasar fitnah takkan nak ikut,bukankah itu aniaya namanya pahamlah prosedur, undang2, ruang linkgup kuasa.Bukan salah guna kuasa, atau tak tahu bidang kerja.Tiada tindakan diambil, kita tahu ka?kita nampak ka?jgn kena dosa free.pesanan kalau dah nyanyuk tu elok p masjid solat banyak2, derma dan petang2 p jogging, bukan sampai org bagi kerja lain buat kerja lain dalam dewan.itu bodo piang namanya

  ReplyDelete

Setelah membaca artikel di atas, tinggallah sedikit komen, supaya kita dapat berbincang mengenai isu tersebut dan berikan komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.

* Gunakan nama sebenar atau nama panggilan anda.

* Elakkan dari mengunakkan nama Anonymous.
* Jika anda tidak tahu cara mengunakkan nama anda, ikut langkah berikut :

- Klik pada kotak di sebelah 'Comment as'
- Klick pada 'Name/URL' selepas tu isi nama anda, URL jika ada sahaja.
- Kemudian klik pada 'Continue' dan anda boleh terus menulis komen.

* Sila guna bahasa yang sopan dan berhemah ketika menulis komen.
* Hindari drpd menyentuh tentang sensitiviti individu, agama & perkauman.
* Segala komen yang ditulis atas tanggungjawab dan risiko anda sendiri.


- HARAP MAKLUM -