Ganjaran Hadiah Dan Wang Tunai Untuk Anda.

Dapatkan hadiah-hadiah menarik & wang tunai di sini. Daftar Segera. Berbaloi! [Klik Di Sini]

Berminat nak dapatkan Galaxy W
? [KLIK DI SINI]

Anda ingin peluang memenangi MPV? [KLIK DI SINI]


Followers

Benarkah sokongan terhadap UMNO Perlis semakin berkurangan?

Akhirnya Nizar Mohon Maaf Atas Kesilapan Sembahyang Lilin.

Dalam sesi perbahasan di dewan negeri Perak tadi Datuk Seri Nizar Jamaluddin dengan rela hati bersetuju bahawa sembahyang lilin yang dilakukan bersama pemimpin PAS dan Dap sewaktu mengingati kematian Teo Beng Hock adalah salah disisi hukum syarak. Beliau mengaku dalam Dewan yang mulia apa yang dilakukan adalah salah dan seterusnya memohon maaf kepada semua orang islam seluruh negeri Perak.

Sewaktu didesak oleh YAB Datuk Seri Zambry bin Abdul Kadir semasa sesi perbahasan bahawa, adakah perbuatan yang dilakukan Nizar bertafakur sambil memegang lilin salah di sisi syarak, kemudian DS Nizar menjawab "ya saya mengaku memang apa yang saya lakukan itu dan saya memohon maaf"

Jadi apa yang perlu dinyatakan disini PAS tidak perlu menegak benang yang basah kerana ini melibatkan hukum, PAS dikatakan mempunyai ramai ulamak jika hukum dipermainkan maka umat Islam di Malaysia akan terpesong akidah kata DS Zambri diakhir penggulungannya.


* INI LAH PEMIMPIN PAS YANG DISANJUNGI DI PERAK. HARAP NAMA SAJA AHLI PARTI ISLAM. TAPI HUKUM PUN TAK TAHU. MEMANG HAPRAKKK. 

7 comments:

  1. Salam Ziarah,

    Terima kasih kerana sudi link dgn GT. U link, i link back!!!

    salam perjuangan dari Gerakan Timur!!!

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..at least pemimpin ni mengaku.. bukan semua orang maksum.. hanya Muhammad SAW sahaja maksum.. semoga taubatnya diterima oleh Allah..amin

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. salam,

    akhirnya jelas PAS mengaku apa yang dibuat mereka dulu memang melampaui batas dalam agama, tetapi mereka bermati-matian mempertahankan tindakan itu dulu semata-mata untuk meraih sokongan masyarakat cina. Syukurlah sekarang nizar mengakui kesilapannya.. mudah2an Allah mengampuni kesalahannya yang lampau selagi mana dia tidak menyesatkan umat2 Islam yang lain..

    Biasalah, dunia berpolitik ini kadang2 lebih kotor daripada kerja maksiat dalam rumah urut.

    ReplyDelete
  5. zambry xnk mengaku lagi ke?

    ReplyDelete
  6. terima kasih diatas siaran artikel ini...adalah diharap nizar akan lebih berhati-hati di waktu akan datang..yg mati seudah tentu mati...yg hidup perlu dihormati....

    ReplyDelete

Setelah membaca artikel di atas, tinggallah sedikit komen, supaya kita dapat berbincang mengenai isu tersebut dan berikan komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.

* Gunakan nama sebenar atau nama panggilan anda.

* Elakkan dari mengunakkan nama Anonymous.
* Jika anda tidak tahu cara mengunakkan nama anda, ikut langkah berikut :

- Klik pada kotak di sebelah 'Comment as'
- Klick pada 'Name/URL' selepas tu isi nama anda, URL jika ada sahaja.
- Kemudian klik pada 'Continue' dan anda boleh terus menulis komen.

* Sila guna bahasa yang sopan dan berhemah ketika menulis komen.
* Hindari drpd menyentuh tentang sensitiviti individu, agama & perkauman.
* Segala komen yang ditulis atas tanggungjawab dan risiko anda sendiri.


- HARAP MAKLUM -