Ganjaran Hadiah Dan Wang Tunai Untuk Anda.

Dapatkan hadiah-hadiah menarik & wang tunai di sini. Daftar Segera. Berbaloi! [Klik Di Sini]

Berminat nak dapatkan Galaxy W
? [KLIK DI SINI]

Anda ingin peluang memenangi MPV? [KLIK DI SINI]


Followers

Benarkah sokongan terhadap UMNO Perlis semakin berkurangan?

Pembunuhan kejam Sosilawati: Pemuda kerat mangsa diburu

BANTING: Polis kini sedang memburu seorang pemuda berusia 19 tahun yang dikatakan bertanggungjawab mengerat mayat Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga yang lain sebelum mereka dibakar.

Mangsa dikatakan dibunuh selepas berselisih faham berhubung pinjaman sejumlah wang dengan suspek utama, seorang peguam bergelar Datuk.

Dalam perkembangan berkaitan, polis berjaya menahan seorang lagi suspek, dipercayai bekas pengawal peribadi kepada Datuk berkenaan.
ANGGOTA polis dari unit forensik mendulang serpihan tulang dan bahan bukti yang dibuang ke dalam Sungai Panchau oleh suspek pembunuhan Sosilawati dan tiga individu lain dekat Tanjung Sepat, semalam.

Lelaki itu ditahan tidak jauh dari lokasi semua mangsa dibunuh dan dibakar di Ladang Gadong, Tanjung Sepat dekat sini, kira-kira jam 11 pagi, kelmarin.

Penahanan lelaki itu menjadikan setakat ini sembilan orang ditahan untuk membantu siasatan kes bunuh Sosilawati dan tiga individu lain, sejak Khamis minggu lalu.
Berikutan penahanan terbaru itu, polis kini memburu beberapa lagi suspek termasuk seorang lelaki berusia 45 tahun yang juga pekerja kepada Datuk berkenaan.

Setakat ini, selain suspek utama yang juga seorang ahli perniagaan berusia 41 tahun, polis turut menahan adiknya, juga seorang peguam berusia 38 tahun dan enam individu lain, termasuk dua wanita.

Sementara itu, kira-kira jam 5.30 petang semalam, Unit Forensik Polis yang meneruskan operasi mencari bahan bukti di Sungai Panchau di sini, menemui beberapa lagi sisa tulang.

Mereka terpaksa menggunakan teknik mendulang berikutan dasar sungai itu yang dikatakan berlumpur.

Sumber Berita Harian

7 comments:

  1. hurmm.. ada lagi penyangak yang masih ditangkap..

    ReplyDelete
  2. Sedikit rasa terkilan di atas kelewatan pihak berkuasa mengambil tindakkan yang pantas setelah laporan kehilangan mangsa dilaporkan pada 30/9/2010..kemungkinan kes pembunuhan kejam ini belom sempat terjadi sekiranya suspek ditangkap secepatnya..Wallahualam..Takziah buat seluruh keluarga mangsa yang terlibat..

    ReplyDelete
  3. apa pulak lambat?...kira cepat la tu....

    arini report, esok da jumpa kereta
    ingat nak bongkar nak tanya, nak siasat dia ke mana...ke mana menghilang senang ke?...

    dah la takde trace..!!

    anonymous september 16 ni mcm saja nak smear campaign PDRM....
    bersyukurlah org2 disoalsiasat tu nak bukak mulut...
    berapa hari tahan, baru diorg nak bukak mulut?...

    cara anonymous 16 september ni ckp,

    mcm bila report, boleh terus jumpa jer evidence dan org2 yg disoalsiasat dgn senang je nak mengaku dan cerita perkara2 ni....

    -wirda-

    ReplyDelete
  4. House Pk: sila baca tajuk-"Tindakan tegas Terhadap Peguam Menyeleweng" di akhbar Sinarharian (m.s.6)oleh Majlis Peguam Malaysia......hari ini (17/09/10)

    ReplyDelete
  5. sebenarnyer cpt tindakan polis... cume istri mangsa, pegawai CIMB tu lambt report dia tunggu 3 ari lepas dpt kol dr arwah... walaupun nada kol tu mencurigakan..

    if only istri dia buat report awal.. sure sempat lg...

    ReplyDelete
  6. Ada hikmah di sebalik kejadian,telah membongkar kejahatan dan kekejaman si peguam iblis yang perasan nak jadi Datuk,porah mampus lah dalam neraka jahanam,kalau dah species putar belit,memang tak sedar diri,kalau nak kaya cepat,contohi lah macam orang yang dibunuhnya,kuat bekerja,bukannya main putar belit,berlakon baik,lepas tu bunuh orang ,sebab nak cepat kaya,kat dunia boleh la lu mau tunjuk taring,nanti kat akhirat,dibakar di neraka jahanam,lebih dahsyat lagi dari api yang lu gunakan untuk bakar mangsa.

    ReplyDelete
  7. Hoi Patmanaban,apa jadah lu,lu ingat lu banyak pandai kan,stupid person,lu dah takde keje lain ke,lu mau kaya cepat,lu pau duit orang,lepas tu lu bunuh,banyak pandai lu,tapi lu jangan ingat lu boleh lepas macam tu je,yang lu bunuh tu orang muslim,nanti lu tau la nasib lu,sekarang lu akan mampus pula,macamana lu bunuh orang,macam tu lah lu akan mati juga,dasar pembunuh tak sedar diri,perasan nak jadi Datuk,bila lu dapat award Datuk haa,banyak perasan lalu,porah,lu jadi lawyer taik minyak lagi baik la...We very hate u,lu syaitan laknat dunia,nanti lu mati dalam api neraka jahanam,u are bastard person,better u go to hell and dead there.

    ReplyDelete

Setelah membaca artikel di atas, tinggallah sedikit komen, supaya kita dapat berbincang mengenai isu tersebut dan berikan komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.

* Gunakan nama sebenar atau nama panggilan anda.

* Elakkan dari mengunakkan nama Anonymous.
* Jika anda tidak tahu cara mengunakkan nama anda, ikut langkah berikut :

- Klik pada kotak di sebelah 'Comment as'
- Klick pada 'Name/URL' selepas tu isi nama anda, URL jika ada sahaja.
- Kemudian klik pada 'Continue' dan anda boleh terus menulis komen.

* Sila guna bahasa yang sopan dan berhemah ketika menulis komen.
* Hindari drpd menyentuh tentang sensitiviti individu, agama & perkauman.
* Segala komen yang ditulis atas tanggungjawab dan risiko anda sendiri.


- HARAP MAKLUM -