Ganjaran Hadiah Dan Wang Tunai Untuk Anda.

Dapatkan hadiah-hadiah menarik & wang tunai di sini. Daftar Segera. Berbaloi! [Klik Di Sini]

Berminat nak dapatkan Galaxy W
? [KLIK DI SINI]

Anda ingin peluang memenangi MPV? [KLIK DI SINI]


Followers

Benarkah sokongan terhadap UMNO Perlis semakin berkurangan?

AC Mizal Dapat Gelaran Dato'?

Jenguk jenguk ja blog hiburan, kebanyakkan isunya pasal Ac Mizal dapat anugerah Dato'. Kalau nak diikutkan, orang yang dapat anugerah atau gelaran Dato' ni mesti orang yang ada sumbangannya. Bukan senang nak dapat gelaran ni, YB² yang dah lama berkhidmat pada rakyat pun masih ada yang belum menerima gelaran ni. 

Seperti yang kita sedia maklum, Sultan Pahang adalah sultan paling pemurah dalam memberikan darjat kebesaran bergelar Dato' ini. Tapi tertanya-tanya la jugak, apa la agaknya kriteria sehingga melayakkan AC Mizal menerima anugerah tu? Kalau tengok berdasarkan sumbangan²nya, macam tak ada apa² ja selain kerjayanya sebagai seorang artis. Apa sumbangan dia dalam industri dan untuk negara?

Kalau berfikir secara positif, mungkin jugak la anugerah itu diberikan kepadanya sebagai artis yang berjaya di dalam perniagaan. AC Mizal yang juga merupakan pengurusi AC Konsortium Sdn Bhd sudah berjaya dengan perniagaan gelangnya serta kejayaan²nya dalam membantu ramai orang menjadi kaya.

Apa-apa pun, tahniah dan syabas kepada AC Mizal kerana sudah bergelar Dato'. Semoga dengan gelaran Dato' ini akan menjadikan AC lebih berjaya.

5 comments:

  1. taniah la buat AC. AC tak nak join politik ker?

    ReplyDelete
  2. MARIA, marine port klangSeptember 29, 2010 at 4:16 AM

    Apa pun tahniah buat AC...sebab bagi saya apabila kita memberipeluang kpd bgsa kita martabatkan ekonomi mereka itu pun sumbangan, perjuangan fardhu kifayah juga. ALL DA BEST

    ReplyDelete
  3. mmg xpatut la.. bukan jelous, tp gelaran Dato sepatutnya diberikan kepada orang yg betul2 layak..

    ReplyDelete
  4. Dato' AC.. Rumah Kebajikan Seri Kenagan JB memerlukan sumbangan ikhas dari Dato' ramai org. tua yang ditinggalkan dan terbiar disitu ...
    Sambil glamer dan beramal lagi melimpah ruah rezeki Dato'...hehehe

    ReplyDelete

Setelah membaca artikel di atas, tinggallah sedikit komen, supaya kita dapat berbincang mengenai isu tersebut dan berikan komen yang berkaitan dengan artikel di atas sahaja.

* Gunakan nama sebenar atau nama panggilan anda.

* Elakkan dari mengunakkan nama Anonymous.
* Jika anda tidak tahu cara mengunakkan nama anda, ikut langkah berikut :

- Klik pada kotak di sebelah 'Comment as'
- Klick pada 'Name/URL' selepas tu isi nama anda, URL jika ada sahaja.
- Kemudian klik pada 'Continue' dan anda boleh terus menulis komen.

* Sila guna bahasa yang sopan dan berhemah ketika menulis komen.
* Hindari drpd menyentuh tentang sensitiviti individu, agama & perkauman.
* Segala komen yang ditulis atas tanggungjawab dan risiko anda sendiri.


- HARAP MAKLUM -