selamat datang 01 Pictures, Images and Photos

Ganjaran Hadiah Dan Wang Tunai Untuk Anda.

Dapatkan hadiah-hadiah menarik & wang tunai di sini. Daftar Segera. Berbaloi! [Klik Di Sini]

Berminat nak dapatkan Galaxy W
? [KLIK DI SINI]

Anda ingin peluang memenangi MPV? [KLIK DI SINI]


Followers

Benarkah sokongan terhadap UMNO Perlis semakin berkurangan?

Satim Diman Menteri Besar Selangor Selepas Ini.


Umno Selangor dua hari lepas memilih Ahli Dewan Undangan Seri Serdang Satim Diman sebagai Ketua Pembangkang yang baru menggantikan Khir Toyo yang terpaksa melepaskan jawatan tersebut selepas didakwa di mahkamah oleh SPRM.

Selangor penting untuk BN dan Umno. Malahan Selangor adalah negeri yang terkaya dalam negara. Tetapi malangnya, Selangor yang satu ketika dulu menjadi kubu kuat Umno dan BN kini seolah-olah ketandusan pemimpin.

Puncanya ialah kegelojohan pemimpin-pemimpin Umno di Selangor. Seorang bekas Adun menarik perhatian ramai dengan mahligai tersergam indah, sementara isu Khir Toyo menjadi isu besar semasa pilihanraya umum yang lalu.

Ramai yang membuat pelbagai tekaan, siapa yang akan dilantik menjadi Pengerusi Perhubungan Selangor dalam rombakan baru-baru ini.

Jelas Najib Razak sensitif kepada masalah Selangor. Najib sedar akan isu yang menyelubungi beberapa pemimpin Umno di Selangor. Maka Najib mengambil keputusan untuk tidak melepaskan jawatan Pengerusi Perhubungan Umno Selangor.

Najib juga sedar, untuk membersihkan Umno Selangor, beliau perlu memastikan satu generasi pemimpin Umno berlalu.

Adakah Satim diterima Umno Selangor? Umno bukan satu parti yang mudah diuruskan. Penerimaan Satim sebagai bakal MB Selangor jika menang nanti bergantung kepada sokongan daripada "panglima-panglima perang" di Selangor.

Ianya bergantung kepada samada Satim mendapat sokongan daripada Khir Toyo, Noh Omar, Zin Badak, Mat Taib dan beberapa pemimpin lain.

Jika tidak, Selangor akan terus ditadbir oleh Pakatan Rakyat.