selamat datang 01 Pictures, Images and Photos

Ganjaran Hadiah Dan Wang Tunai Untuk Anda.

Dapatkan hadiah-hadiah menarik & wang tunai di sini. Daftar Segera. Berbaloi! [Klik Di Sini]

Berminat nak dapatkan Galaxy W
? [KLIK DI SINI]

Anda ingin peluang memenangi MPV? [KLIK DI SINI]


Followers

Benarkah sokongan terhadap UMNO Perlis semakin berkurangan?

Kronologi kehilangan Datuk Sosilawati dan tiga individu lain

6 September 2010
Media melaporkan Datuk Sosilawati Lawiya, 47, hilang sejak 30 Ogos lalu selepas urus niaga pembelian tanah di Banting bersama peguam, Ahmad Kamil Abdul Karim, 32; pegawai bank CIMB, Noorhisham Mohammad, 38 dan pemandunya, Kamaruddin Shansuddin, 44. Sosilawati dikatakan membawa RM4 juta bersamanya.

7 September
Dua kereta BMW, masing-masing dengan nombor pendaftaran WTL 11 dan AAJ 5, milik Sosilawati dan Ahmad Kamil ditemui. Kereta Sosilawati ditemui di Apartmen Angsana, Taman Subang Mewah, Subang Jaya; manakala kereta Ahmad Kamil ditemui di hadapan Hotel Dorsett di SS12, Subang Jaya. Keluarga Sosilawati menafikan mangsa membawa wang RM4 juta.

8 September
Polis melaporkan Sosilawati dan tiga individu lain masih dalam negara. Sosilawati mengunjungi kedai Fazz Enterprise Kerepek House di Kampung Sungai Lang, Banting pada jam 4 petang, 30 Ogos lalu. Noorhisham pula menghubungi isterinya untuk memaklumkan beliau tidak akan pulang tiga hari melalui telefon pada malam 30 Ogos.

9 September
Media melaporkan Sosilawati disembunyikan di lokasi rahsia oleh kumpulan tertentu kerana perselisihan perniagaan dan kewangan.

10 September
Kehilangan Sosilawati dilaporkan didalangi seorang ahli perniagaan bergelar Datuk. Polis menahan lima suspek berhubung kehilangan empat mangsa itu.

11 September
Polis menemui lokasi empat mangsa itu dibunuh dan mayat mereka dibakar di sebuah ladang di Teluk Gadong berhampiran Tanjung Sepat, Banting. Polis menahan ahli perniagaan bergelar Datuk dan adiknya.
Polis mengesahkan Sosilawati, Ahmad Kamil, Noorhisham dan Kamaruddin dipukul sampai mati, mayat mereka dibakar di Ladang Gadong, sebelum abunya dibuang ke dalam sungai.

12 September
-12.30am : Pihak media mula berkumpul di laluan masuk lokasi penemuan mayat.
-3.00am   : Polis terus mengawal lokasi penemuan mayat.
-8.00am   : Penduduk kampung mula memenuhi laluan masuk Ladang Gadong.
-9.10am   : Kelihatan Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Arasa memasuki lokasi dan meninggalkannya kira2 10 minit kemudian.
-12.10pm : Sepasukan Forensik Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Jabatan Kimia Malaysia kelihatan memasuki kaasan lokasi penemuan mayat.
-2.00pm:    Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Datuk Seri Mohd Bakri Zinin mengesahkan Sosilawati bersama 3 lelaki yang dilaporkan hilang bersamanya mati dibunuh dan kesemua mayat mereka dibakar sebelum abunya dibuang di sebuah sungai berhampiran Ladang Gadong, Tanjong Sepat. Polis juga turut menahan seoarang lagi individu.

* Sumber dipetik dari Berita Harian Dan Sinar Harian

Wajah Pembunuh Datuk Sosilawati Dan 3 Orang RakannyaDatuk Pathmanabhan A/L Nalliannen
Surrendren adik Datuk Pathmanabhan
2 gambar tersebut merupakan suspek yang disyaki dalang pembunuh Dato' Sosilawati dan 3 orang rakannya ketika kita menyambut Hari Raya Aidilfitri.  Maklumat menyatakan Dato' Pantmanabhan adalah salah seorang peguam di Bar Council. Bayangkanlah penjenayah yang paling kejam berada dalam ahli majlis peguam, Nama ja peguam tapi undang-undang pun tak tahu. Kita hormati undang undang. Tapi ada juga peguam yang bahlul mempermainkan undang undang. Elok bakar ja peguam india ni depan org ramai.

ALFATIHAH buat mangsa Sosilawati Lawiya,Kamaruddin Shamsuddin, Noorhisham Mohammad,dan Ahmad Kamil Abd Karim. Semoga ALLAH mencucuri rahmat keatas mereka semua. AMIN.