selamat datang 01 Pictures, Images and Photos

Ganjaran Hadiah Dan Wang Tunai Untuk Anda.

Dapatkan hadiah-hadiah menarik & wang tunai di sini. Daftar Segera. Berbaloi! [Klik Di Sini]

Berminat nak dapatkan Galaxy W
? [KLIK DI SINI]

Anda ingin peluang memenangi MPV? [KLIK DI SINI]


Followers

Benarkah sokongan terhadap UMNO Perlis semakin berkurangan?

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN

Tinggal beberapa hari sahaja lagi umat Islam akan menyambut hari yang penuh kegembiraan iaitu Hari Raya Aidilfitri ataupun di panggil hari raya puasa. Jadi dikesempatan ini, saya selaku pemilik Fans Facebook Support Dato Seri Shahidan Kassim for Perlis Real MB dan blog http://perelih.blogspot.com ini dengan rasa rendah dirinya ingin menyusun sepuluh jari dan memohon ampun dan maaf sekiranya secara langsung ataupun tidak langsung telah melakukan kesalahan kepada pembaca fans dan blog ini. Dan dengan lapang dadanya saya ingin mengucapkan sekali lagi Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua sempena artikel yang terakhir sebelum tibanya hari raya. Moga bulan syawal nanti kita akan dikurniakan keberkatan apabila kita saling memaafi antara satu sama lain. Semoga anda semua bergembira di hari raya yang akan tiba nanti. Hari raya merupakan kemenangan pada umat Islam kita. Ramadan telah berakhir, kini syawal mula menjelma. Moga syafaat kita di bulan ramadan mendapat keberkatan selama-lamanya. AMIN...

Ajaran Sesat Di Perlis -9 orang Ditahan kerana Sambut Raya Awal Hari Ini

Orang raya hari Jumaat ni, tapi ada pulak golongan ajaran sesat yang teringin nak raya awal, siap sembahyang raya, ada khutbah raya lagi. Biar betul? Kejadian pelik yang sesat lagi menyesatkan ni berlaku di Perlis hari ni 8hb September.

Sembilan anggota termasuk empat sekeluarga ditahan selepas didapati menyambut Aidilfitri lebih awal di sebuah surau di Seriab, dekat sini, hari ini. Apa yang lebih menghairankan lagi, ketua ajaran sesat ini dan isterinya adalah dari kalangan pendidik. Si suami pesara guru, manakala si isterinya penolong kanan hal ehwal murid di sebuah sekolah rendah di Perlis. Mohon Jabatan Pelajaran Perlis mengambil tindakan tegas terhadap guru tersebut agar ajaran sesatnya tidak mempengaruhi guru guru dan murid murid di sekolahnya.

Petikan berita :
Pengarah Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Perlis (JAIPs), Abdul Malik Hussin berkata kumpulan berkenaan, dipercayai membawa ajaran dari Dumai, Indonesia, ditahan selepas dikesan menunaikan solat Aidilfitri di surau berkenaan pada pukul 8.30 pagi ini.

Semasa ditahan, kumpulan itu sedang mendengar khutbah yang disampaikan oleh ketua kumpulan itu, Shuit Ismail, 51, di surau berkenaan yang dipercayai menjadi markas kumpulan itu.

Kesemua anggota kumpulan itu kemudian dihadapkan di Mahkamah Tinggi Syariah di sini pada sebelah petang dan mereka didakwa mengikut Seksyen 28 Enakmen Jenayah Dalam Syariah 1991 Negeri Perlis kerana mengingkari titah perintah Raja Perlis berhubung kentetuan tarikh bermulanya puasa dan Hari Raya.
Mereka yang berusia antara 19 dan 52 tahun itu, tidak diwakili peguam, mengakui bersalah atas tuduhan itu dan memohon hukuman ringan dengan pelbagai alasan termasuk menanggung beban hidup.

Ketua Hakim Syarie Perlis, Othman Ibrahim, kemudian menjatuhi hukuman denda RM1,000 atau empat bulan penjara ke atas Shuit manakala lapan yang lain dijatuhi hukuman denda RM900 atau tiga bulan penjara termasuk dua anak Shuit iaitu Zulhaq, 21 dan Hakimul Ariff, 19 dan isterinya Haslina Md Hashim, 50.
Lima lagi ialah Shahrizal Ahmad, 26, Ahmad Darus, 62, Kamaridan Man, 54, Shahrulnizan Yusof, 21, dan Norazlina.