selamat datang 01 Pictures, Images and Photos

Ganjaran Hadiah Dan Wang Tunai Untuk Anda.

Dapatkan hadiah-hadiah menarik & wang tunai di sini. Daftar Segera. Berbaloi! [Klik Di Sini]

Berminat nak dapatkan Galaxy W
? [KLIK DI SINI]

Anda ingin peluang memenangi MPV? [KLIK DI SINI]


Followers

Benarkah sokongan terhadap UMNO Perlis semakin berkurangan?

Tamatlah Kisah Samy Vellu Sebagai Presiden MIC

Presiden MIC S Samy Vellu akhirnya mengundurkan diri setelah menerajui MIC - parti kaum India yang merupakan parti komponen ketiga terbesar BN - selama 31 tahun.
Pengganti pilihannya ialah penyokong setianya, Datuk G Panivel, yang akan menjadi presiden MIC yang kelapan.

Manakala setiausaha agung, Datuk Dr S Subramaniam pula dinaikkan pangkat menjadi timbalan presiden.

Bercakap kepada wartawan selepas mesyuarat jawatankuasa kerja pusat (CWC), Samy Vellu berkata: "Saya sangat gembira menyerahkan tugas saya kepada Palanivel dan beliau akan serahkan (tugasnya) kepada Datuk Dr S Subramaniam."

Samy Vellu, 74, pada mulanya akan terus memegang jawatan presiden sehingga bulan Mac 2012.

Bagaimanapun, terdapat gesaan supaya beliau berundur lebih awal dan menyerahkan jawatan itu kepada Palanivel untuk membuat persediaan bagi menghadapi pilihan raya umum akan datang.

MIC kalah teruk dalam pilihan raya umum 2008 yang turut menyaksikan Samy Vellu sendiri tewas di kubu kuatnya di Sungai Siput. MK

Mantan MB Selangor, Khir Toyo Ditahan SPRM.

Mantan Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Khir Toyo telah ditahan hari ni oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) dan akan didakwa di Mahkamah Seksyen Shah Alam, di bawah Sekyen 165 Kanun Keseksaan atas kesalahan rasuah. Seksyen 165 Kanun Keseksaan, seseorang boleh dihukum penjara maksimum dua tahun atau denda atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan..

Difahamkan, penahanan Khir Toyo, ada kaitan dengan "Istana Khir" iaitu rumah ala Bali milik mantan menteri besar itu di Seksyen 7, Shah Alam. Kedua-dua lot tanah berkenaan yang bernilai RM3.5 juta diterima pada 29 Mei 2007. Lot tanah berkenaan sebelum ini telah dibeli oleh Pengarah syarikat Ditamas Sdn Bhd, Shamsuddin Haryoni, pada harga RM6.5 juta pada tahun 2004. 

Khir Toyo, 45, menjadi Menteri Besar Selangor yang ke-13 pada Ogos 2000 ketika berumur 35 tahun dan penjawat jawatan Menteri Besar yang termuda.