selamat datang 01 Pictures, Images and Photos

Ganjaran Hadiah Dan Wang Tunai Untuk Anda.

Dapatkan hadiah-hadiah menarik & wang tunai di sini. Daftar Segera. Berbaloi! [Klik Di Sini]

Berminat nak dapatkan Galaxy W
? [KLIK DI SINI]

Anda ingin peluang memenangi MPV? [KLIK DI SINI]


Followers

Benarkah sokongan terhadap UMNO Perlis semakin berkurangan?

Kes Sosilawati : Dua Orang Dipenjara 7 tahun Selepas Mengaku Bersalah.

Dua orang pekerja ladang yang terlibat dalam kes pembunuhan jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga yang lain telah dikenakan hukuman penjara 7 tahun atas tuduhan melupuskan bahan bukti.

Tertuduh K Sarawanan, 19, dan U Suresh, 26, yang masing-masing menghadapi empat pertuduhan mengaku bersalah melupuskan bahan bukti dan didakwa mengikut Seksyen 201 Kanun Keseksaan.

N. Pathmanabhan didakwa di mahkamah sama dengan niat bersama-sama dengan tiga lelaki lain termasuk seorang remaja belasan tahun membunuh jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain.

Mengikut pertuduhan, Pathmanabhan dan tiga lagi tertuduh didakwa melakukan perbuatan itu antara jam 8.30 hingga 9.45 malam, 30 Ogos lalu di Lot No. 2001, Jalan Tanjung Layang, Tanjung Sepat.

U Suresh, 26, (tengah) dan K Saravanan, 19, (kanan)

UMNO Perlis Masih Leka.

"SAYA rasa tidak mustahil untuk PAS memenanginya. Manakala rakan-rakan dalam Pakatan Rakyat pula dilihat berpeluang memenangi beberapa kerusi lagi," kata Pesuruhjaya PAS negeri, Hashim Jasin. Beliau bercakap semasa PAS Perlis melancarkan gerak kerja, sebagai persiapan menghadapi pilihan raya umum ke-13 dengan mensasarkan sekurang-kurangnya lapan kerusi DUN bagi merampas negeri itu dari BN. Bagaimanapun, beliau yang juga ahli jawatankuasa Dewan Ulama PAS 'merahsiakan' kawasan yang disasar parti itu.

PAS sudah bersiap sedia mengatur strategi untuk merampas Perlis pada pilihanraya akan datang. Adakah kepimpinan BN Perlis masih lagi leka dan dibuai mimpi? Selepas dua tahun kepimpinan UMNO Perlis bertukar teraju, apakah yang dilakukan oleh BN Perlis untuk menawan hati rakyat? Adakah BN Perlis masih selesa dengan kemenangan besar pada pilihanraya umum lepas yang ketika itu diketuai oleh Dato Seri Shahidan Kassim. Mahukah dilihat PRU 13 BN menjadi parti pembangkang di Perlis? Kembalilah memperkuatkan Barisan Nasional Perlis seperti zaman kepimpinan Dato Seri Shahidan Kassim bagi menghadapi pilihanraya yang akan datang.