selamat datang 01 Pictures, Images and Photos

Ganjaran Hadiah Dan Wang Tunai Untuk Anda.

Dapatkan hadiah-hadiah menarik & wang tunai di sini. Daftar Segera. Berbaloi! [Klik Di Sini]

Berminat nak dapatkan Galaxy W
? [KLIK DI SINI]

Anda ingin peluang memenangi MPV? [KLIK DI SINI]


Followers

Benarkah sokongan terhadap UMNO Perlis semakin berkurangan?

UMNO Perlis Berubah Atau Rebah?Akhirnya teka-teki mengenai siapakah yang bakal mengemudi UMNO Perlis telah terjawab. Dato Seri Md Isa Sabu kekal sebagai Pengerusi Perhubungan UMNO Perlis, manakala Dato Seri Shahidan Kassim dilantik menjadi Timbalannya menggantikan Datuk Zahidi Zainul Abidin yang telah digugurkan. Persoalannya, adakah Dato Seri Shahidan Kassim dan rata-rata ahli UMNO Perlis, menerima baik keputusan yang telah diumumkan oleh Setiausaha Agung Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor itu?

Mungkin perit bagi Dato Seri Shahidan Kassim untuk menerima keputusan yang telah diumumkan itu, Bukan perit sebab dia diangkat menjadi Timbalan Pengerusi Perhubungan tetapi perit kerana terpaksa bekerja di bawah Menteri Besar Perlis, Md Isa Sabu, "pemimpin tua" yang menggantikannya sebagai Menteri Besar dan Pengerusi Perhubungan UMNO Perlis.

Semua sedia maklum, hubungan antara Dato Seri Shahidan dan Md Isa Sabu sudah menjadi seteru sejak sekian lama lebih-lebih lagi apabila berlaku gerakan nak menjatuhkan beliau ketika Pak Lah berkuasa dahulu, hasil pakatan Radzi Sheikh Ahmad, Azmi Khalid dan beberapa pemimpin UMNO Perlis termasuklah Md Isa Sabu sendiri. Dato Seri Shahidan telah ditolak sebagai Menteri Besar walhal beliau mengetuai gerakan mempertahankan Perlis daripada tumbang di tangan pembangkang ketika tsunami politik 2008 lalu.

Lalu apabila Tengku Adnan mengumumkan bahawa beliau akan menjadi Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Perlis di bawah pimpinan Md Isa Sabu, sudah tentulah Dato Seri Shahidan Kassim tidak dapat menerimannya. Daripada menjadi seorang Pengerusi, beliau telah dilucutkan, dan kini dilantik menjadi Timbalan Pengerusi.Adakah ini satu penghormatan buat beliau yang telah lama berjuang bersama UMNO?

Bukan hendak mempertikaikan keputusan yang telah dibuat oleh Perdana Menteri Dato Seri Najib Razak, tetapi tertanya-tanya juga adakah sistem petunjuk prestasi utama (KPI) yang diperkenalkan dahulu masih diterima pakai, atau hanya "syok-syok" sahaja? Jika masih diterima pakai, adakah KPI Md Isa lebih baik daripada Dato Seri Shahidan Kassim.Dan adakah usaha melobi, ugut, dan campur tangan pihak ketiga sebahagian daripada sistem KPI?

Persoalan demi persoalan bermain difikiran, kemungkinan Dato Seri Shahidan Kassim hanya dipergunakan didalam perlantikkan ini dan mungkin juga Dato Seri Najib mahukan penyokong Dato Seri Shahidan Kassim, memberi sokongan buat Md Isa sebagai Pengerusi Perhubungan UMNO Perlis.Yang lebih nyata dan jelas, kepimpinan UMNO, amat takut pada Radzi yang pernah menyebabkan UMNO dibubarkan suatu ketika dahulu. Mungkin ramai yang sudah melupakan episod hitam itu. Radzi jugalah yang memporak- perandakan UMNO Perlis menjelang pilihan raya umum 2008. Kepimpinan UMNO seolah-olah terpaksa membalas jasa Radzi yang memegang sesuatu rahsia besar ketika Radzi memegang jawatan Setiausaha Agung UMNO dahulu.

Apa yang berlaku pada PRU 12 lalu adalah kesilapan dari UMNO sendiri, dan jadikan ianya sebagai pengajaran kerana PRU 13 adalah detik genting halatuju UMNO untuk terus memerintah. Jangan sampai suatu hari nanti, Dato Seri Najib dipersalahkan, kerana beliaulah UMNO menjadi pembangkang. Berubahlah sebelum rebah.

Al Fatihah : Nik Aziz Meninggal Dunia


Berita Ringkas

Al Fatihah

Dari Allah kita datang dan kepadanya kita kembali

Nik Abdul Aziz bin Nik Mat telah kembali menemui Allah yang maha pencipta.
Marilah sama-sama kita doakan semoga urusan kuburnya dipermudahkan serta rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Berita lanjut KLIK pada link di bawah.


Sumber Web UtusanOnline (Klik)

Takziah diucapkan kepada ahli keluarganya.

Senarai Rasmi Pengerusi dan Timb Perhubungan UMNO Negeri.


Perlis
Pengerusi
- Dato Seri DR Md Isa Sabu
Timb Pengerusi
- Dato Seri DR Shahidan Kassim

Kedah
Pengerusi
- Dato Paduka Ahmad Bashah
Timb Pengerusi
- Dato Mukhriz Mahathir

Kelantan
Pengerusi
- Dato Seri Mustafa Mohamed
Timb Pengerusi
- Dato DR Awang Adek Hussin

Terengganu
Pengerusi
- Dato Seri Ahmad Said
Timb Pengerusi
- YB Yahya Bin Khatib

Pulau Pinang
Pengerusi
- Dato Zainal Abidin Osman
Timb Pengerusi
Datuk Haji Musa Sheikh Fadzir

Perak
Pengerusi
- Dato Seri DR Zambry Abd Kadir
Timb Pengerusi
- Dato Seri Ahmad Husnihanadzlah

Pahang
Pengerusi
- Dato Seri Adnan  Yaakob
Timb Pengerusi
- Dato Mohd Sharkar Shamsudin

Selangor
Pengerusi
- Dato Seri Najib Razak
Timb Pengerusi
- Dato Seri Noh Omar

W/Persekutuan
Pengerusi
- Tan Sri Muhyiddin Yassin
Timb Pengerusi
- Dato Raja Nong Chik Dato Raja Zainal Abidin

Negeri Sembilan
Pengerusi
- Dato Seri Utama Mohamad Hassan
Timb Pengerusi
- Dato Shaziman Abu Mansor

Melaka
Pengerusi
- Datuk Seri Ali Rustam
Timb Pengerusi
- Datuk Wira Abu Seman

Johor
Pengerusi
- Dato Abdul Ghani Othman
Timb Pengerusi
- Datuk DR Abdul Latif Ahmad

Sabah
Pengerusi
- Datuk Seri Panglima Musa Aman
Timb Pengerusi
- Dato Mohd Salleh Tun Said